Reden is uw partner voor het virtueel testen van uw producten

Over Reden B.V. Reden: gedreven, innovatief, creatief

Reden (Research Development Nederland) helpt u graag met het virtueel testen van producten. We excelleren in de ontwikkeling van complexe, fysieke producten en systemen die dienen te voldoen aan hoge eisen. We modelleren deze producten en simuleren diverse extreme omstandigheden om te controleren of het product de gewenste performance haalt en hoe het product, waar nodig en mogelijk, verbeterd kan worden.

We zijn een gedreven, innovatief en creatief ingenieursbureau. Onze jarenlange ervaring en ons academisch geschoold personeel verzekeren u van betrouwbare en concrete resultaten die de verdere ontwikkeling van uw product ondersteunen. Wij werken vanuit een multiphysics benadering met technische mechanica als zwaartepunt. Dit betekent een combinatie van verschillende virtuele modellen met verschillende eigenschappen welke door ons gemodelleerd en gesimuleerd kunnen worden.

Onze simulatie gedreven productontwikkeling vindt zijn toepassing in vele verschillende sectoren, waaronder automotive, (consumenten) elektronica, lucht- en ruimtevaart en werktuigbouw.

Positionering

Reden positioneert zich tussen de kennisintensieve wetenschap en het bedrijfsleven. Middels onze modelleringstechnieken vertalen we kennis naar kunde.  We doen dit in het gehele ontwikkelingsproces van ontwerp tot en met productie.

Onze Mensen

Medewerkers van Reden hebben een achtergrond in de Werktuigbouw (Technische Mechanica) en zijn academisch / phd geschoold

Ons Netwerk

Reden maakt onderdeel uit van de TechnoDome en groep High Tech bedrijven gecentraliseerd in Hengelo. We zijn actief in verschillende samenwerkingstrajecten zoals Europese 5e kaderprogramma’s, PIDON, etc.

Er wordt bovendien veelvuldig samengewerkt met de Universiteit Twente.